Stappenplan - Vidox Media

In 5 stappen naar een mooie video

Een mooie video is dichterbij dan je denkt. Natuurlijk, de ene keer komt er meer bij kijken dan de andere keer. Maar hoe hoog je de lat ook legt: bij de productie van elke video volgen we altijd deze 5 overzichtelijke stappen.

1. Kennismaking / Intake

Succesvol samenwerken lukt alleen als we goed bij elkaar passen. Dus schakel je ons in? Dan maken we graag eerst even kennis. Misschien weet je al precies wat je wil, misschien heb je ‘alleen’ nog een gevoel. Tijdens de intake vertel je ons wat het doel is van de video. Daarna helpen we je om videowise te denken: wat komt er allemaal bij kijken om jouw verhaal mooi in beeld te brengen? Om deze stap te versnellen, kun je van tevoren de Vidox-tool invullen. Voor de intake zelf ben je – als je dat wil – welkom in onze Brainstorm Room. De plek waar de mooiste video’s worden geboren!

Vul de Vidox-tool in

2. Concept

Zodra we weten wat je wil, ontwikkelen we een concept voor je video. Soms is dat concept heel eenvoudig, de andere keer is het zeer uitgebreid. In een script vatten we samen wat we precies gaan maken en wat hiervoor nodig is. Wat is de boodschap? Welke scènes nemen we op? Welke apparatuur gebruiken we? Maar ook: hebben we figuranten of attributen nodig? En wie regelt ze? Als we dat soort vragen hebben beantwoord, zijn we helemaal klaar om te filmen.

Voorbeeld draaiboek

3. Opname

Het concept is het vertrekpunt voor de volgende stap: de opname. Op één of meerdere draaidagen schieten we alle beelden die we nodig hebben om je verhaal in beeld te brengen. Dat doen we bij jou op locatie, maar het kan natuurlijk overal. Oók in onze studio in Nijmegen of Den Bosch. En jij? Jij hoeft er alleen maar voor te zorgen dat alles wat we filmen er piekfijn uitziet. Om zeker te weten dat je niks vergeet, hebben we een afvinklijst voor je gemaakt. En zijn er figuranten? Download dan meteen even de quiteclaim!

Tips voor opname
Download de quiteclaim

4. Montage

Gewapend met een schijf vol beeldmateriaal beginnen we met de montage. Dat doen we in onze Edit Room: een ruimte die van alle moderne gemakken is voorzien. Het monteren van een video is meer dan wat beelden knippen en plakken. Denk aan de geluidsynchronisatie, schakelen met de stemacteurs of ondertiteling toevoegen. Als de video bijna klaar is, ben je van harte welkom in onze Edit Room. Hier schakelen we direct over de laatste details. Je bent dus ‘live’ betrokken bij de finishing touch. Afronden op afstand mag natuurlijk ook!

Heb je al beelden en zoek je een partner voor de montage? Ook dan helpen we je graag. Hieronder kun je je beelden uploaden. Gaan wij ermee aan de slag!

Upload je eigen beelden

5. Oplevering

Als de video helemaal naar wens is, leveren we ‘m op. Dit doen we digitaal via WeTransfer. Vervolgens mag jij de wereld jouw mooie verhaal laten zien! Om dat zo succesvol mogelijk te doen, geven we je graag tips over hoe je je video het beste kunt delen. Een extra service, die we met plezier bieden. Wij willen immers ook dat iedereen van je video kan genieten!

Profiteer van onze tips

 

Dataopslag: altijd inzichtelijk

Mogen we een video voor je maken? Dan slaan we die een jaar lang gratis voor je op. Zie het maar als een online archief dat wij voor je beheren. Na twaalf maanden kun je kiezen uit drie opties:

1. Een abonnement afsluiten
2. De data overnemen
3. De data vernietigen

Vidox maakt het makkelijk

We kunnen niet wachten om jouw verhaal mooi in beeld te brengen. Toch doen we dat wél even. Het helpt ons – en jou – namelijk enorm als je eerst de Vidox Tool invult. Hierdoor weten we alvast een beetje wat voor video je wenst. En kunnen we daarna razendsnel schakelen!

Naar de Vidox tool